2013. augusztus 12., hétfő

Keyloggers - Billentyűzetfigyelők

A mostani cikkben a billentyűzetfigyelőkről (keyloggers), kémprogramokról lesz szó. Az interneten számos programot lelhetünk fel ebben a kategóriában. Ezek közül szeretnék kiemelni párat a jobbak közül. Két alapvető billentyűzetfigyelő típust ismerünk: hardvereset, és szoftvereset. A hardveres keyloggert a billentyűzet és a számítógép közé kell csatlakoztatni.
Lehet kapni PS/2-es, és USB-s csatlakozósokat is. Az ár attól függ hogy milyen nagy a belső memóriájuk. Az adatokat már emailben is képesek elküldeni. A régebbi típusok még úgy működtek hogy beléptél mondjuk a szövegszerkesztőbe és beírtál egy kódot, és akkor ugrott fel az "admin panel". A kódot az első használat során kellett megadni... Akit jobban érdekel a téma, esetleg vásorolni szeretne, az ezen a linkeken nézzen körül:
http://www.keelog.com/
http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=keylogger&c=0

Térjünk át a szoftveres billentyűzetfigyelő alkalmazásokra. Ezek amellett hogy figyelik a billentyűzetleütéseket képesek megadott időközönként képernyőképet készíteni, a nyomtatott dokumentumokat is elmentik, a mentett adatokat emailben elküldik, esetleg ftp-n keresztül feltöltik valahova, egyszóval többet tudnak mint a hardveres társaik. A legtöbb ilyen program rejtett üzemmódban is tud futni, tehát a start menüben, vagy a tálcán nem láthatjuk őket(Nem rootkit módban futnak, a Program Files-ban lehet őket látni).
Én most inkább az érdekesebb programokkal foglalkoznék. Az ilyen next-next-next típusú könnyen feltehető programokhoz sztem nincs értelme tutorialt csinálni. Itt van pár link aki nem ismerne egyet sem:
http://www.refog.hu/ http://www.ardamax.com/keylogger/ http://elite-keylogger.keyloggers.com/review.html
Én most a Dracula Logger-t fogom bemutatni. A futtatáshoz a legfrisebb .NET Framework-ot kell letölteni. Ez már egy kicsit összetettebb program. Hasonlóan működik egy trójaihoz. Csinálsz egy szervert, azt elküldöd az áldozatnak, vagy lefuttatod a gépén és nem kell semmit telepíteni automatikusan elrejti  magát, és küldi a logokat a készítéskor megadott címre. Innen tudod letölteni:
http://www.mediafire.com/download/wosdcvjc9e289l9/Dracula+Logger.rar
(Jelszó:!dracula!)
Ha  megnyitjuk a "Builder"-t akkor ezt a képet kapjuk, ahol rögtön meg is tudjuk adni az email címünket, az email jelszavát, az SMTP szerver-t, azt hogy milyen titkosítást használjon. Ha beállítottuk az emailt érdemes küldeni egy teszt email-t a programmal. Állítsuk át mert automatikusan 15-öt akar küldeni, nekünk elég lesz egy is. Utána katt. Test Email, és nézzük meg a fiókunkat hogy valóban megkaptuk e. 
 A következő oldalon be tudjuk adni hogy milyen alkalmazásokból lopjon jelszavakat, és azt hogy miket tiltson le. Nekem most elég volt hogy a Feladatkezelőt letiltsa.
 A következő oldalon még be tudunk néhány dolgot állítani, ami fontos [Add to Startup] ezzel hozzáadjuk az automatikusan induló programokhoz, én még bejelöltem hogy [PC Info] így fogok kapni a gépről is egy kis infót, milyen oprendszert használ, felhasználó név stb.
 A következő oldalon az első futáskor tudunk egy hibaüzenetet generálni mintha nem futott volna le rendesen az alkalmazásunk, pedig lefut... ;)
 A következő oldalon be tudjuk állítani hogy keverje össze a kódot, így nehezebben fogják felismerni a vírusírtók, utána meg kell adni a program nevét, be tudunk még állítani icon-t is hozzá, és hozzá tudjuk "bindelni" egy másik programhoz, így azzal a programmal együtt ez is le fog futni...
 Ha minden jól ment akkor ezt fogjuk kapni... Utána már csak el kell küldeni az áldozatnak a progit, és rávenni hogy lefuttassa... :)
Ha lefuttatta az áldozat a programot, utána folyamatosan fogjuk kapni a logokat az email címre amit megadtunk.