2014. január 21., kedd

Samsung Galaxy Mini 2 Rootolás

Sziasztok most azt fogom leírni, hogy hogy kell rootolni a Samsung Galaxy Mini 2 típusú telefont. Apropó ha rootoljuk a telefont akkor belenyúlunk a Firmaware-be és ha elrontod a rootolást akkor búcsút mondhatsz a telónak.
Én is nemrég vettem egy ilyen telefont (Samsung Galaxy Mini 2 S6500D, XXLD3 firmware) és eszembe jutott,hogy ki kéne rootolni hogy a komolyabb hackhez szükséges appok menjenek rendesen, plusz tudjak majd programozni rajta.
Na akkor nézzük mi kell hozzá. :)
Kell az Odin nevű program és a CWM (ClockWorkMod).
Odin letöltés:  http://dl.xda-developers.com/attachdl/92878600e61dd47d0cd0d5df1d8852a2/52dafb2a/5/8/1/9/1/3/Odin3-v1.85.zip
CWM letöltés: http://www.mediafire.com/download/1f3vqo44jl34tcd/clockworkmod-5.0.2.8.tar.md5
Telepítsük fel az Odin-t aztán mielőtt csatlakoztatnánk a telefont  kapcsoljuk ki és nyomjuk meg egyszerre a következő gombokat: hangerő le + menü + bekapcsoló gomb. Egyébként így tesszük a telefont Download módba  (+. ne keressétek mert nem fogjátok megtalálni nooboknak) tartsuk lenyomva őket míg a telefon be nem kapcsol ha bekapcsolt akkor kapni fogunk egy üzenetet ezt az üzenetet úgy lehet elfogadni,hogy megnyomjuk a hangerő fel gombot aztán ha bekapcsolt csatlakoztassuk a számítógéphez és indítsuk el az Odin nevű programot amit letöltöttünk. :)
Várunk picit és ha Odin felismerte a telefont ezt kell látnunk:


Ha az előbbi képet láttuk akkor sínen vagyunk. :)
Mert az Odin felismerte a telefont. Ezután kattintsunk a PDA gombra és be kell tallózni a CWM-et vagyis a clockworkmod.5.0.2.8.tar.md5 nevű fájlt és aztán kattintsunk a Start gombra.
Ha végzett és minden jó ezt kell látnod:
Ezután válasszuk le a telefont a számítógéptől és be is zárhatjuk az Odin-t ezután megint kapcsoljuk ki a telefont és kapcsoljuk be Recovery módba (nyomd egyszerre ezeket: hangerő le + fel + menü + bekapcsoló gomb. Aztán ha sikeresen betette a CWM modot akkor ezt kell látunk:
Ezután végezhetünk egy ellenőrzést,hogy működött-e vagy erre két módszer van az első úgy van,hogy csatlakoztassuk Recovery módban a telefont a számítógéphez ezeket nyomd egyszerre  (hangerő le + fel + menü + bekapcsoló gomb) és aztán bekapcsol a telefon csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez de előtte töltsük el ezt: http://www.mediafire.com/download/oci9ikbqj57li61/RootMe.zip 
Aztán csatlakoztassuk a számítógéphez a telefont és indítsuk el runme.bat nevű fájlt és elkezdi ellenőrizni elsőre nem fog találni semmit úgyhogy ne ijedj meg ha ezt látod:
Ezután indítsd el még egyszer a runme.bat nevű fájlt és már meg fogja találni,hogy rootolva van. Ha másodszor is hibával fut le akkor próbáld meg újra és ha az után is hibával fut le akkor nem működött vagy hibás a bat szkript ha jó akkor ezt fogod látni:
A második módszer már könnyebb nem kell hozzá bat szkript ez csak egy sima program Root Checker a neve. Le lehet tölteni a google play-ről. Telepítsd fel és indítsd el, aztán kattints a Check Now gombra.
Ha van root jogod akkor ilyesmit fogsz látni: 
Mint látjátok a képen az alkalmazás megmondja,hogy van-e superuser a gépen és ha van hol található ha megtalálja a SU-t akkor van root jog.
Ennyi lenne sok szerencsét mindenkinek... :)